Steak Kalbi Style

Een geruime tijd geleden was ik begonnen met de 10 verschillende manieren om een steak te marineren.
Deze keer de Kalbi Style steak. De marinade geeft de steak een heerlijke koreaanse smaak.

Steak Kalbi Style - Ingredienten

Ingrediënten:
– 2 steaks (bv rib eye)
– ¼ cup soja saus
– 3 el kokosbloesemsuiker
– 2 el sesam olie
– ½ ui
– 1 el verse gehakte knoflook
– 1 lente ui
– ¼ el verse zwarte pepper
– (optioneel) 1 el sesam zaadjes

Steak Kalbi Style - Marineren

Snipper de ui en snijd de lente ui in fijne plakjes. Meng alle ingrediënten samen.
Doe de steaks en marinade in een ziplock zak en laat alles 4 uur rustig marineren in de koelkast.

Maak de bbq klaar voor direct gebruik op 220+ graden Celsius.

Steak Kalbi Style - BBQ

Grill de steak 2 min per kant (afhankelijk van de dikte en gaarheid andere tijden aanhouden).

Steak Kalbi Style

Serveer met wat (bloemkool)rijst.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *