Steak Montreal Style

Steaks zijn altijd heerlijk om te maken. De komende tijd zal ik diverse steaks maken, ieder met haar eigen smaken. Deze keer is de Montreal Steak. Dit is naar het originele recept uit Montreal. Een heerlijke steak met een pittige bite.

Ingrediënten:
– 2 steaks a 200 gram, bijvoorbeeld ribeye’s
– 2 el paprika
– 2 el gemalen zwarte peper
– 2 el zeezout
– 1 el knoflookpoeder
– 1 el uienpoeder
– 1 el gemalen koriander
– 1 el dille
– 1 el gemalen rode peper (crushed red pepper flakes)

Maak de BBQ klaar voor direct gebruikt van 250 graden Celsius.
Meng de kruiden in een kom. Bedek het vlees met een laagje kruiden zodat deze evenredig verdeelt is.

Grill de steak totdat deze de gewenste gaarheid heeft. Ik houd doorgaans 2,5 – 3 minuten aan per kant.

Haal de steaks van de BBQ en laat deze nog even rusten onder aluminiumfolie.

Eet smakelijk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.