Een goede steak is altijd erg lekker. Ik zal in de komende tijd meerdere varianten maken. De eerste, de Steak Montreal Style.
Vandaag ga ik de Spanish style steak maken. De smaak van de sinaasappels en gerookte paprika komen hier heerlijk in terug.
Ingrediënten:
– 2 steaks (bv entrecotes)
– 2 sinaasappels , zest als sap
– 2 el zeezout
– 2 el (platte) peterselie, fijngesneden
– 1 el gerookte paprika poeder
Meng de zest van de sinaasappel, de sap van de sinaasappel, zeezout, peterselie en paprika poeder samen.
Verdeel alles goed over de steaks en wrijf het in.
Maak de bbq klaar voor direct gebruik op 250+ graden Celsius.
Leg de steaks erop en grill ze voor een 3 tal minuten( afhankelijk van de dikte).
Draai om en laat ze nog eens 3 minuten liggen.
Haal de steaks van de bbq en leg ze op een bord en laat de steaks rusten onder aluminiumfolie.
Serveer met een salade en friet.
Eet smakelijk!!