Tarte tatin, de ideale afsluiter voor een bbq avond. Heerlijk zoet gerecht en compleet wanneer het geserveerd word met wat ijs en slagroom.
In 2014 ben ik samen met Barbecue Exclusief naar de Grilleriet in Denemarken geweest. Een geweldige ervaring waar ze dit dessert met ons wilden delen.
Een super dessert waarmee goed gevarieerd kan worden en wat wij vaak graag gebruiken bij de Weber Grillacademy’s in Delft en Scheveningen.
Ingrediënten:
– 4 grote appels
– 5 plakken bladerdeeg
– 120 gram poedersuiker
– 50 gram boter
– 1 el rietsuiker
– 1 tl kaneelpoeder
Snijd de appel in plakjes en bestrooi deze met wat rietsuiker en de kaneelpoeder. Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik op 200 graden Celsius.
Smelt de boter in de pan en voeg daarna de poedersuiker toe. Wanneer alles gesmolten is, kan de appel toegevoegd worden.
Verdeel daarna de bladerdeeg vellen over de appel. Sluit de deksel.
Na ongeveer 45 minuten kan er gekeken worden. Als de karamel mooi bruin wordt, dan kan de pan van de bbq gehaald worden.
Laat deze 5 minuten rusten en draai de taart dan om op een plank.
Lekker met wat roomijs en slagroom.