Uitgebakken spek met guacamole

BBQ Tapas is altijd lekker. Aangezien ik nu eens wat anders zocht kwam ik dit geweldige recept tegen op Paleo Made Simple.
Dit is een website wat ik graag volg en veel van leer sindsdat ik met Paleo ben begonnen. Daarnaast komt Susan ook uit Amersfoort en traint ze bij dezelfde CrossFit box. Kortom een beetje reclame voor haar leuke website mag van mij wel 🙂

Het is een erg lekker en simpel gerecht waar je nog veel mee kan doen.
Ik heb bijvoorbeeld de avocado en ui kort mee gegerild. De guacamole kan nog een stuk gepimpt worden door een halve rode peper toe te voegen voor meer pittigheid.

IMG_7050

Ingrediënten:
– 2 avocado’s, gehalveerd
– 20 plakjes spek
– ui, gehalveerd
– teen knoflook, fijn gesneden of geperst
– 1 el Appelciderazijn

Gebakken spek - Spek
Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik op 200-220 graden Celsius.
Grill het spek totdat deze knapperig is en leg het op keukenpapier uit te drogen.
Leg de avocado’s en ui op de bbq en grill deze kort mee.

Doe de avocado en ui samen met de Appelciderazijn, knoflook en zout en peper (naar smaak) in een foodprocessor en meng het tot een smeuïge puree.

Eet smakelijk!!

 

Gebakken spek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.