Vietnamese gekarameliseerde buikspek pasta

Gekarameliseerde buikspek is heerlijk. Maar met deze oosterse tint erdoor heen en aangevuld met goede pasta is het een mooi en lekker gerecht.

Ingrediënten voor 4 pers:
– 60 ml suiker
– 500 gram speklappen, in stukjes gesneden
– 240 ml water
– 60ml vissaus
– 1 sjalot, gesneden in ringen
– 1 ui, gesneden in ringen
– zwarte peper
– 350 gram pasta, gekookt
– lente uitje, gesneden in ringen

Verhit een wok op een medium hitte. Voeg de suiker toe aan de wok en laat alles rustig smelten. Niet roeren, maar rustig laten smelten totdat het een donker bruine karamel kleur heeft. Dit duurt tussen de 3 en 5 minuten.

Voeg de speklappen toe in de wok. Roer en wok de spek goudbruin in ongeveer 5 minuten. Voeg het water, vissaus, ui en sjalotjes toe.
Breng alles aan de kook en verlaag de temperatuur (door bijv de brikettenhouder te verplaatsen). Laat alles regelmatig roerend 20 – 30 minuten rustig inkoken.

Voeg peper toe naar smaak. Het gerecht kan aardig wat peper gebruiken. Voeg de gekookte pasta toe en meng alles goed.
Serveer warm en garneer met de gesneden lente uitjes.

Eet smakelijk!!

Tip. Wanneer je niet bekend bent met het gebruik van vissaus, start dan met 1 a 2 eetlepels vissaus en voeg naar smaak meer vissaus toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *