Welk type rookhout gebruiken om te roken?

Vuur

Het roken van vlees, vis en/of kazen is vaak heel persoonlijk qua smaak. Sommigen houden van een sterkere rooksmaak, anderen van een mildere.

Normaal raak ik aan om met een fruitsoort te beginnen. Deze zijn wat zachter van smaak. Tevens is Hickory een bekende rookhout om mee te starten.

Probeer eerst met 1 handje vol iets te roken en te kijken. Daarna pas meer te doen. Gebruik van te veel rookhout kan leiden tot een bittere smaak.

Rundvlees:

Hickory
Beuken
Eiken
Red Ceder
Wijnvaten
Whiskyvaten

Varkensvlees:
Hickory
Beuken
Appel- en/of kersenhout
Pruimenhout
Walnotenhout
Wijnvaten
Whiskyvaten

Lamsvlees:
Appelhout
Kersenhout
Pruimenhout
Walnotenhout

Vis:
Hickory
Beuken
Eiken
Wijnvaten ( voor witvis soorten)

Gevogelte:
Hickory
Beuken
Eiken

Wild:

Hickory
Beuken
Eiken
Red Ceder
Wijnvaten
Whiskyvaten
Appelhout
Kersenhout
Pruimenhout
Walnotenhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *