Zomerfruit, Griekse yoghurt en hazelnoten

Een lekker toetje voor in de zomer. Fris, zoet en crunchy. Gewoon erg lekker.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 500 g (verschillende soorten) zomerfruit
– 1 vanillestokje
– 100 g rietsuiker
– 4 eetlepels honing
– 100 g havermout
– 100 g hazelnoten, gehakt
– 500 ml Griekse yoghurt

Maak de bbq klaar voor indirect gebruik 200 graden Celsius.
Was het zomerfruit en doe het in een ovenschaal. Snijd het vanillestokje doormidden en doe de merg bij de rietsuiker.
Meng dit door het fruit. Zet het fruit 10 minuten in de bbq en laat het daarna afkoelen.

Smelt ondertussen de honing in een pan. Voeg de havermout en hazelnoten toe en verwarm het mengsel tot het een gouden kleur krijgt. Laat dit afkoelen.
Klop de yoghurt goed op. Vul een glas tot halverwege met het zomerfruit. Voeg daarna de yoghurt toe en maak het af met het havermoutmengsel.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *